Doctor Kumy

Soluţii şi idei

Ce înseamnă încălzirea prin pardoseală?

incalzire pardoseala2

Incalzirea prin pardoseala este o idee folosita de vechii romani,care a devenit cea mai populara forma de incalzire in Statele Unite si in toata Europa de Vest. Oamenii au descoperit ca un sistem de incalzire in pardoseala radiant are mai multe avantaje decat au crezut ca este posibil,datorita confortului superior si eficacitatii.

 

Acest sistem ofera caldura constanta si extreme de confortabile, fara explozii de aer cald de la ventilatoare sau suflante zgomotoase care incita la murdarie si praf. Lipsa de radiatoare inestetice face mai usor de plasat mobilierul si creeaza un mediu mai sigur acasa,fara a avea suprafete fierbinti.Incalzire prin pardoseala radiaza caldura confortabila, cu o caldura constanta, sanatos, curat, liniste si in conditii de siguranta a ocupantilor si suprafetelor de camera.

Tipuri de incalzire prin pardoseala

Sistemul de incalzire prin pardoseala pe care il alegeti va depinde in mare masura de cat spatiu doriti sa se incalzeasca si modul in care doriti sa faceti acest lucru.

Cele trei tipuri de incalzire prin pardosela sunt : arderea hidraulica, electrica si de lemn.

Exista un singur tip de incalzitor cu etaj, care este suficient de eficient pentru a incalzi intreaga casa si acela este sistemul hidraulic. Acesta foloseste un sistem de tevi plasate sub podea, in care apa este incalzita de un cazan si este continuu pompata spre a incalzi casa.Sistemul este destul de complex si necesita destul de multa intretinere. Pentru acest tip de sistem va trebui aleasa o sursa de energie pentru incalzirea boilerului. Aceste optiuni includ gaz, petrol, energie electrica, solara sau geotermala. De asemenea acestui sistem ii ia cateva ore sa se incalzeasca si trebuie folosit continuu pentru a asigura casa cu o temperature confortabila.

Incalzirea prin pardoseala electrica este ideala pentru locurile mici cum ar fi baile reci sau podele din bucatarie. Aceste sisteme sunt eficiente si pentru incalzirea intregii case,singurul dezavantaj fiind cresterea costului facturii de electricitate. Sunt usor de instalat si de intretinut.

Sistemul de ardere din lemn funtioneaza aproape la fel ca sistemul hidraulic,dar in loc de cazan(boiler) se foloseste o cutie de lemn, care incalzeste apa care circula prin sistem. Inconvenient al acestui sistem este incalzirea in tandem si este rar folosit ca singura sursa de caldura.

Fie ca doriti sa construti o casa sau doriti sa renovati o proprietate imobiliera deja existenta, tipul de incalzire utilizat este o decizie importanta.Aceasta trebuie sa fie una care nu va afecta standardul dumneavoastra de trai, dar si facturile. Daca aveti in vedere sistemul de incalzire prin pardoseala trebuie sa luati in vedere care tip de sistem este potrivit pentru proprietatea dumneavoastra.

Sistemele umede folosesc practice apa calda de la centrala termica de sistem. Apa este pompata prin conducte din plastic, care sunt stabilite pe o podea dedesubt,inainte de noua suprafata finala instalata. Acest tip de sistem de incalzire prin pardoseala cu apa, reduce costurile de incalzire deoarece se foloseste apa la o temperautra mai mica decat la radiatoarele standard (aproximativ 40-65 grade C pentru a da podelei o temperatura intre 23-32 grade C).

Sistemele electrice sunt dotate cu cabluri, care sunt anexate la rogojinile ochiurilor deschise. Exista totusi si tipurile noi in care elementele sunt incorporate intr-o rola continua. Cele rogojini sau rulouri sunt intinse pe podea, conectate impreuna si apoi legate de un termostat care furnizeaza energie electrica.

In general, sistemele electrice sunt mai ieftine la instalare, dar facturile la energie cred considerabil, pe cand la sistemele umede desi sunt mai scumpe la instalare sunt mult mai rentabile.

 

 

 

 

 

Instalator

Ai o avarie? Pe cine suni?

Instalator Oradea - Instalaţii sanitare: montaj robinet, montaj cada, montaj cabina dus, montaj chiuveta, montaj vas WC, inlocuire vane si robineti, etc.

Electrician

Ne adresăm tuturor celor care caută un electrician şi doresc să beneficieze de lucrări efectuate de un profesionist cu minim 10 ani experienţă în domeniul reparaţiilor şi instalaţiilor electrice.

Servicii pentru

  • Persoane Fizice
  • Societăţi comerciale
  • Asociaţii locatari
  • Banci
  • Companii de asigurări
  • Magazine
Sunteți aici:Home Soluţii şi idei Ce înseamnă încălzirea prin pardoseală?